contactknop2

Technieken
Jarenlange ervaring heeft me geleerd dat door gebruik te maken van bepaalde technieken, ik veel snellere en diepgaandere resultaten boek dan wanneer er enkel een coaching gesprek plaats vindt. Deze technieken staan mij ook toe om onbewuste blokkades naar boven te brengen en daardoor op een diep niveau verandering teweeg te brengen. Ondertussen kan ik goed inschatten welke techniek wanneer op zijn plaats is.  Ik volg veel opleidingen en leer nieuwe technieken, maar door de jaren heen blijven enkel die technieken overeind die hun goede werking voor mij bewezen hebben. Ik geef jullie graag een overzicht van de technieken waar ik het meest mee werk.

EFT Emotional Freedom Technique
EFT is een buitengewoon effectieve methode om negatieve emoties die blokkades in het gevoelsleven, lichaam en geest vormen op te sporen en voorgoed te neutraliseren. Deze techniek is in 1995 geïntroduceerd door Gary Graig in Amerika. Klinisch onderzoek heeft inmiddels bewezen dat deze techniek veel negatieve emoties kan verwijderen. Ondermeer: traumatische ervaringen, fobieën, spanningen, stress, woede, verdriet, nervositeit, angsten, de gevolgen van allerlei vormen van misbruik, jaloezie en schuldgevoelens. EFT is een simpele techniek die iedereen kan leren en die je na enige begeleiding zeer snel en effectief zelf kunt toepassen in je dagelijks leven. Je hebt een sterk instrument in eigen handen om al je negatieve emoties te managen en los te laten.


NLP Neuro Linguïstisch Programmeren
NLP is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw aan de Universiteit van Californië (Santa Cruz) De grondgedachte van NLP is dat vaardigheden van succesvolle mensen in kaart gebracht (gemodelleerd) en als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden. NLP gaat er vanuit dat alles om ons heen neutraal is. Op een bepaalde manier geven we betekenis aan dat wat we zien. We coderen ervaringen met onze hersenen. Die codering is te achterhalen en te veranderen. Zo kun je optimaal gebruik gaan maken van je mind. Dat kan heel snel gaan. NLP kijkt op een objectieve manier naar een ervaring. Er is geen goed of fout. NLP is absoluut niet zweverig. Met NLP leer je wat jouw belemmerende patronen zijn. Je leert naar je gevoel, je intuïtie te luisteren en meer in je kracht te komen. NLP maakt gebruik van communicatie- en waarnemingstechnieken om patronen te achterhalen. NLP plakt labels op dat wat je doet zodat je het kunt veranderen. NLP geeft je de tools en inzichten om sneller te weten wat je wilt en dat ook te bereiken. Zweverig, nee. Met beide benen op de grond, ja!


RELEASE
Release is een eenvoudig proces dat je elke dag kan gebruiken, eender waar en wanneer en dat je onmiddellijk helpt om je emoties te plaatsen. Het doel van Release is je emotionele blokkades los te laten om een permanente gedragsverandering te bereiken met een meetbaar resultaat. In onze huidige maatschappij die vol impulsen zit, vertoeven we 90% van de tijd in een Beta-staat. We zijn soms onterecht gefocust op problemen en gevaar. We draaien op automatische piloot. In deze Beta-staat gebruiken we maximaal 10% van onze hersencapaciteit. Op deze manier is het zeer moeilijk om blokkades los te laten en nieuwe gewoontes aan te leren, je werkt voortdurend op herinneringen van vroeger en je stressniveau is meestal vrij hoog. Dankzij een ontspannende oefening zoals Release, kan je stress en emoties die jou belemmeren loslaten. Tijdens deze oefening kom je tijdelijk in een Alpha-staat. In Alpha-staat gebruiken we 100% van onze breincapaciteit en deze toestand maakt gedragsverandering mogelijk. In deze staat ben je veel efficiënter, veel productiever, je hebt makkelijker nieuwe inzichten en je bent creatiever. Release laat je toe om gewoontepatronen los te laten en te veranderen. Release maakt onder andere gebruik van de kennis van hersenonderzoek, Mindfullness en NLP .De Release methode combineert deze kennis en technieken in één makkelijk bruikbare techniek.COACHING TECHNIEKEN

Sommige personen wensen enkel te praten en dan wordt de sessie een coaching gesprek. Coaching is altijd onderliggend aanwezig, eender welke andere techniek gebruikt wordt om de coaching te versnellen of te verdiepen. Coaching is een professionele vertrouwelijke relatie tussen jou en je Coach in een proces dat je helpt om verbeteringen, veranderingen of resultaten te bewerkstelligen in je leven. Het concentreert zich op waar je nu bent en wat je bereid bent te doen om een bepaald doel te bereiken in de toekomst. Coaching versnelt vooruitgang door focus, bewustzijn en verantwoordelijkheid te geven in een kader van vertrouwen, luistervaardigheid, veiligheid, integriteit en privacy. Dit gebeurt door de juiste vragen te stellen, opdrachten en feedback te geven. Met een Coach krijg je inzichten, ontdek je belemmerende overtuigingen en worden je doelen duidelijk. Je verhoogt je kansen op een leven in balans!


MATRIX REIMPTINTING

Matrix Reïmprinting (MR) is een compleet nieuwe methode ontstaan vanuit de laatste ontwikkelingen op het gebied van Quantum Fysica waarbij zowel EFT, NLP, Systemische werken, HearthMath en allerlei andere technieken samenkomen.  Matrix Reïmprinting verandert je relatie met het verleden, het transformeert pijnlijke herinneringen die je vasthoudt uit het verleden. MR transformeert ook onbewuste overtuigingen die je door een bepaalde situatie uit het verleden hebt gevormd.Dankzij deze techniek ontdek je de situatie in het verleden waar negatieve overtuigingen zijn ontstaan omdat je op dat moment een beperkende conclusie hebt gemaakt over het leven of over jezelf. Je ontdekt de oorsprong van je negatieve overtuigingen over jezelf, anderen, het leven,…Menselijk gedrag en reacties worden voor 85% tot 95% gestuurd door het onbewuste. Vaak denken wij dat we dit gedrag met onze wilskracht of onze gedachten kunnen beïnvloeden maar dat is een illusie. Wij hebben allemaal onbewuste overtuigingen of trauma’s die ontstaan zijn door bepaalde gebeurtenissen in het verleden. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat wij in een bepaalde situatie een welbepaald gedrag vertonen. Het is een soort programmering. Dit gedrag wordt als het ware iedere keer opnieuw (onbewust) afgespeeld zodra je in een soortgelijke situatie terechtkomt. Deze overtuigingen die door een bepaalde ervaring in het verleden zijn ontstaan kunnen ons blijven belemmeren en ons tegenhouden ons volledig potentieel te benutten.  

Door naar deze ervaringen in het verleden te gaan, op een veilige manier, zijn we in staat om deze ervaring te transformeren en kunnen op die manier de emotionele lading en de overtuigingen die toen zijn ontstaan er vanaf halen. Het is als het herschrijven van je eigen geschiedenis zodat je op een veel constructievere manier vanuit het heden naar jouw toekomst kunt kijken!

 adres2